Mina första år

Innan Calle skulle börja jobba till 12, cyklade vi ner på stan till arbetsförmedlingen en snabbis och sen har vi kollat efter en dop present. Och vi hittade på en fin en :) Hann ta en fika inne i gallerian innan affären öppnade också. På hemvägen fick jag ett samtal från Maria som sa att "min" bok hade kommit in igen. Har kollat på den tidigare men blev inte av att jag köpte den då och sen var dom slut. Jag fastnade för den på en gång och kände att jag måste ha den! En babybok med Mina första år, boken har ett antik-liknaden utseende som jag tycker om.


The book

Skribent / Pim

Bullar

Idag har man inte gjort mycket till nytta. Bakat bullar som karln min beställde. Kanel och vaniljbullar fick det bli. Det är väl det som har tagit upp tiden denna Torsdag. Är egentligen ingen förtjust i att baka, men resultatet efter när man är klar är ju desto mer lockande. När doften av nybakat rymmer lägenheten och en god smak som man kanske fick fram om man hade tur. Och denna gång lyckades jag iaf att få fram skapliga bullar i vettig form och smak ;)



Skribent / Pim

Lekparken

Idag blev jag väck av att Mimmi ringde och frågade om man vela komma ut och vara lite social, eftersom hon och barnen skulle till lekparken här utanför oss. Så det var klart att man kunde det. Vi höll på och gunga på en gungbräda, som gjorde att jag nästan föll av, ont i innelåren fick man av den också :P Dom följde med hem en vända och sen skulle dom hem till sig och äta, och nu håller man på och gör det roliga som tvättar. Calle kommer hem från jobbet om någon timme, men han ska dock iväg igen sen. Och jag vet inte vad man ska hitta på mer idag. Jag är hungrig men vet inte vad jag ska laga, har egentligen inte lust att laga något heller. Dagens I-landsproblem..

Skribent / Pim

Classic car week

Igår kväll så blev det en åktur till Rättvik i en pontiac trans am med Sofie, Emma och föraren Roger. Blev en trevlig kväll med gamla godingar som vi poppade i bilen! Blev några öl som slank i också, och pringles chips som snacks ;) Vi parkerade bilen och tog oss en vända bland folket också. 


Bild jag snodde från Sofie


Sofie, Emma och jag.


Sofie och jag.


Roger och Emma.


Jag och Jessica.


Bilen vi färdades i.

Skribent / Pim


Måndagen

Igår tog vi som sagt en biltur på Calles lediga dag, först till lager 157 i Sågmyra och sedan till lager 70 i Insjön. Dock hittade vi inget på dom båda ställerna. Fanns inte så mycket att hurra för, tycker jag. Men det är nog för att man inte har den sortens smak på kläderna som dom erbjuder. Men det är trevligt att åka bort och kika endå :) Iaf när man är i gott sällskap ♥ Klockan började ticka mot mat i Sellnäs och vi började köra hemåt. Men vi hade lite tid kvar innan så vi stannade till vid Mellsta. Vi tog oss en vända runt och kikade på dom få djuren dom hade där. Vi hann även med en snabbtur in på Kupolen innan Sellnäs. Måndagskvällen slutade med en film som heter Marley & jag, enligt mig så är filmen värd att se.












Skulle ta en bild när geten hade sitt huvud utanför grinden men geten
hann dra sig undan och det blev ist när geten "lipa".








En färgglad bil på Kupolen parkeringen.

Skribent / Pim

Söndagsmys

Denna dag så har Calle jobbat förmiddag. Och jag har inte gjort någonting vettigt på dagen. Men annars idag så har vi iaf hunnit med en vända till Sellnäs, vi har varit och handlat och till middag blev det pizza. Bra Söndagsmat ;) Vi är nyligen hemkommen från en skön kvällspromenad :) Vi tog någon bild på vägen också. Imorgon är Calle ledig och då har vi planerat en biltur till lager 157 i Sågmyra och till lager 70 i Insjön för att kika lite.





Skribent / Pim

"Ny" säng

Gårdagen började med att byta ut våra (egentligen mina 2 gamla 90 breda sängar som man har satt ihop) till en riktigt dubbelsäng i trä som vi köper av familjen Dahlgren. Känns skönt att ha en rejäl säng som sitter ihop nu. Blir finare sen när sängen och sängborden ska målas vita någongång :) Blev också bjudna på mat ute i Sellnäs senare. På vägen hem släppte Calle av mig vid Ecca, så att jag fick säga hejdå till henne, eftersom hon flyttar till Stockholm idag den rackarn :) Jag önskar dig lycka till och hoppas du kommer trivas i storstaden.

Delar med mig av min playlist på spotify.
Blandat med både det ena och det andra. 
http://open.spotify.com/user/carlgrab/playlist/06tu2AgWUEHB7TBNPGUkEu

Skribent / Pim

Pizza

Gårdagen hände det inte så mycket för våran del. Calle jobbade och jag hade en träff med mamma innan hon åker på semester till Finland. Vi åt pizza på matpalatset och kikade runt lite på Kupolen. Annars så pluggade jag lite teori och tittade på tv resten av dagen. Förkyld är man också, ingen höjdare. Hela sommaren har man haft allergi och har varit små förkyld. Det vill liksom inte släppa..

När det varken är värme eller sol ute så får man gå och sola solarium istället som jag gjorde idag. Och jag fick snabbbesök av Anders också. Han var hit och käkade pizza efter jobbet. Calle ska jobba övertid, vet inte riktigt när han kommer hem ikväll. Det är tråkigt att vara ensam hemma. Man skulle haft en hund som kunde ha gjort en sällskap :)

En tanke - Jag behöver ett jobb snarast!

Skribent / Pim

Dagen på lager

Jag har nu börjat på ICA lagret och ska få köra helt själv i morgon, lite nervöst är det men det ska nog gå bra. Har mer eller mindre kört själv i dag, min fadder har mest tittat på och snackat med folk. Det är ett jobb jag gillar man jobbar lixom ensam men ändå inte, finns folk som kan hjälpa om det behövs och man får komma hem när tiden är rätt. Nu gäller det bara att jobba som en gud så man eventuellt får stanna kvar, skulle verkligen behöva det där jobbet.
Pim har gjort exakt samma sak som i går nintendo, god mat i sällskap med Lisa R.

Annars så började dagen med att skruva på systers Renault Twingo bytte lite grejer så hoppas den kommer att funka och gå som en dröm nu.



Skribent / Gråberg


Super mario

Idag har Calle jobbat och jag har lekt med Lisa.R. Hon kom förbi hemma runt 5 tiden och vi har hunnit lagat god mat och spelat nintendo 8 bit, super mario. Det är ett spel man inte tröttnar på! Blev några timmars spelande iaf. Även hennes bror Simon kom på besök. Trevlig måndag :)

Skribent / Pim

Helgens händelser

Fredags kvällen blev att gå ner på stan där vi blev bjudna på en cider / öl nere på Engelska krogen av far min, som var ute med min ena farbror och en bekant till dom. Även Theres kom dit efter ett litet tag. När det var dags för gubbarna att gå hem så fortsatte vi tre och vandrade runt lite på stan. Sen var det dags för hemgång men Calle och Theres blev sugna på glass så vi svängde in till Mc donalds innan..Det var trevligt att få komma ut en vända och träffa lite folk när man har suttit inne hela dagen.

På Lördagen åkte vi ut till Dala Airport och kollade på dragracing. Det blev några timmar där och även min mor följde med. Det var skönt att solen lyste men dock märkte man att solen hade varit lite för varm för mitt ansikte och rygg, så man går och är röd om kinderna och nosen nu...Senare mot kvällen ringde far min och hade lust att åka bil en vända,
vi hade endå inget speciellt att göra så..Vändan blev upp till Malung. Men först svängde vi in till min andra farbror på en fika när vi endå hade vägarna förbi. Sedan upp mot Malung och träffade på ännu mera släkt som några av mina fastrar och kusiner. Vi blev sittandes ute på något fik/krog liknande och kollade på bilar som åkte runt på byn. Var ju folk som var ute och rände eftersom det har varit dansbandsveckan. Blev hemgång runt 12 tiden. Tar på krafterna att vara ute en hel dag.


Borlänge street open








Grönlandsparken i Malung



Skribent / Pim


I'm yours

Vad har hänt sen det senaste blogg inlägget. Calle har börjat jobbat och själv sitter jag hemma och gör inte så mycket. Men annars idag så har vi vart ut till Sellnäs en kort vända på dagen innan karln började jobba. Och jag har gjort det roliga som att tvätta idag också. Sedan har jag hållit på och fixat med en blogg som jag blev en aning tokig på! Men nu sitter jag och halvsneglar på Rob and Big på TV:n och väntar på att söt ska komma hem från work :) Nu kom han hem så nu skiter jag i detta :D Hejsvejs.

Sköna låtar.


The Script - Breakeven


The Script -  I'm Yours


Skribent / Pim

Högre höjder

Dagen har erbjudit en snabbis till Falun för att hämta plåtdelar till gubbens Ascona.
Ut till Sellnäs blev det också, som vi annars inte brukar göra..
Calle skulle ut dit för att skruva cykel.  Blev snarare att utbytesstudenten Cedric skruvade cykel,
medans Calle hjälpte takbyggarna. Själv byggde jag med pärlplattor med barnen :)

Senare mot kvällen tog vi oss en promenad. Träffade på Calle's kompis Kim som var ute och körde bil. När dom stod och pratade kom det fram 2 stycken moppepojkar, var av ena vela rejsa mot Kim's Bmw m5 med över 600 hk på bakhjulen. Vi visste redan hur det skulle gå men varför inte göra ett försök? ;P Kim VS Moppepojke 1-0. Men enligt moppepojkens polare så var det jämt..

Killens kommentar om polarens moped - Den är toktrimmad! 


Calle på högre höjder.



Skribent / Pim


Bil tema

Vad har vi gjort i dag då?  Jo vi har tittat på kakel, pantat burkar, kickat boll och ätit mat ute i Sellnäs, Rob med tillbehör och även Cedric var hemma där. Pim har även övningskört. Testat vart nosen är på bilen och "omkörnings växla" det gick så fint så, lite tajming bara sen så...

Det roligaste var nere på Biltema när vi titta på kakel. Jag går bort till en snubbe som jobbar där för att prata lite om deras kakel, medans Pim tittar runt lite bland kaklet. När jag å snubben pratat klart så säger jag till han: bäst jag lägger tillbaka plattan innan den går sönder! går bort mot Pim som står bara en hylla bort. Och vad gör hon jo hon visar mej en platta som hon gilla å sen tappar hon den i golvet så den går sönder... Så typiskt med tanke på vad jag skoja med snubben om.

Kan säga att det är STOR pris skillnad mellan Biltemas godkända system och dom andra firmornas priser på kakel mm.





Skribent / Gråberg

Cykeltur

Idag har vi fikat och tagit farväl av Gianna och Namgyal som skulle vidare till Stockholm.
Har varit trevligt att få lära känna dom flickorna :) Efter det tog vi oss en cykeltur i väder uppehållet. Först in på en loppis nere vid gamla Hemköp och sedan fortsatte vi ner mot Tunaåstrand. Mycket vatten som rinner där i ån nu..Magarna började skrika efter mat av att ha cyklat, så vi drog till McDonalds för att äta och även få den sista färgen på glasen till samlingen. Fy bubblan nu har vi ätit där 6 veckor i rad, känns som att man kan undvika att äta där på ett tag. Man kan ju öka i vikt..;P



Igår kväll tog vi oss en åktur upp till Falun/Lugnet. Myspys. Tog även lite bilder därifrån.


Utsikten över Falun från Lugnet.


Backhoppningstorn.


Längdskidor?


Fina Nissan vid hopptornet.



Skribent / Pim

3 månader <3

Gårdagen var vi på 100års fest som sagt. Det blandades med trevliga och otrevliga stunder.

Och idag har jag och Calle varit tillsammans i 3 månader ♥


Helena, Carro och Jonte.


Jag, Ecca, Niclas och Erik.


Ecca, Jella och jag.


Niclas, Lisa, Ecca, Marcus och jag.



Skribent / Pim

Kråkan

Idag har vi inte gjort så mycket. En snabbis in på arbetsförmedlingen för att skriva in mig igen,
för glömsk som jag är och inte hör av mig till dom i rätt tid så man blir avskriven.
Och sen vart det en tur ut till Sellnäs för att hälsa på.
Barnen Andreas, Elinor och Villgott var där också. 
Blev att jag satt och kollade på filmen `Min vän Charlotte´ med dom :)
På väg hem råkade vi köra på en kråka, eller snarare kråkan flög in i oss. Tragiskt..
Och denna Fredags kväll blir det väl lugna kameler hemma.

Imorgon blir det att åka och grattulera min syster Louise som fyller hela 13 år.
Och på kvällen är vi bjudna på 100 års kalas :)





Skribent / Pim

Thai mat

Och vad har hänt idag då..Vi har varit och hälsat på Eklund och Sofia,
blev att vi åkte och käkade thai mat.
Efter det har Calle varit hos Hallman och jag har tagit det lugnt hemma
och kollat på unga mödrar och städat lite.
Mitt humör är inte på topp när det är dåligt väder ute.





Skribent / Pim

ÖS REGN

Tittat på fåret Shaun idag. Underbart barnprogram.
Det har även fallit mängder av vatten från himlen.





Klurig Rubik's Kub!

Vad säger man efter flera timmar med vridande och snurrande,
och ändå har man bara fått fram en sida. Suck!


Kub fan.



Skribent / Gråberg

Rubik's kub

Dagen började med en fika på Kupolen med Calle's vän Peter och hans son Hjalmar.
Efter Kupolen åkte vi ut till Sellnäs för att kolla på det nya takbygget som hålls på.
Stannade även kvar på mat som blev kräftor och paj.
Har tänkt på att vi själva inte har behövt laga mat på länge nu. 
Och innan maten var vi ute och övningskörde. Var några veckor sen sist jag var ute och körde..
Calle's föräldrar har en rubik's kub hos sig som man är och fingrar på och försöker klura ut,
dock utan några bra resultat, så fick jag lov att köpa hem en egen sådan. 
Skam den som ger sig...!


Rubik's kub.



Skribent / Pim

Födelsedagskalas.

Idag har Calle varit på en jobbintervju och sedan har vi varit och firat Elinor som fyller 5 år. 
Bjöds på tårta och annat gottigott. Presenten hon fick av oss uppskattades.
Vi köpte en liten docka med bil och lite andra tillbehör, tillbehör som dock hörde ihop med
dom större dockorna som fanns. Bra att man är noga med att kolla vad man köper ;)
Men dom hade ju nästan samma namn på förpackningarna iallafall.
Maten idag blev på Mc Donalds. Nu har vi bara en vecka kvar att äta där,
så har vi samlat alla glasen. Calle har äntligen fått sig en p-plats till bilen också.
Den som väntar...får vänta.


Kanintårtan.


Födelsedagsbarnet Elinor och mamma Mimmi.


Dom närmaste.



Skribent / Pim

Middag.

Idag har vi varit och ätit middag hos Cilla och co. eftersom hon har fyllt år.
Det bjöds på rostbiff och rotgratäng. Till efterrätt blev det Pavlova, som är en slags tårta.

Provade själv att göra en efterrätt tidigare idag.
Dock blev resultatet - Såg bättre ut än vad det smakade..


Chokladmousse med hallon.



Skribent / Pim

Party.

Gårdagen började med en tur till Kupolen för att kika på lite mobiltelefoner.
Sedan blev det mat och att tvätta en skitig bil ute i Sellnäs och på kvällen blev det party.
Förfest här hemma därefter S2. 


Namgyal, jag och Gianna.


Gråberg, Eklund och jag.


Gianna, Gråberg och Eklund.


Sofia, jag och Karin.



Skribent / Pim


Arlanda.

Dagen började med fint väder och slutade i kraftfullt oväder. Där emellan hann vi med en hel del, cykeltur ner till ICA maxi för att handla present till Elinor som fyller hela 5år, turen fortsatte till Kupolen för ännu en present till min syster Cilla som också fyller år. Lunchen blev sallad från tågstationen, som alltid är lika gott! Vi avslutade den fina delen av dagen med att bada i poolen ute i Sellnäs. Men som synd var så blev det lite missöde med badandet. Jag hade oturligt nog glömt bort att ta ur mobiltelefonen ur badbyxorna, helt ovetandes om detta satt jag i poolen i ca 30minuter... Upptäckte missödet när jag klev ur poolen och nånting vibrerade otåligt i fickan. Snabbt av med telefonen och sedan skruva isär den så gott det gick. Just nu funkar min underbara telefon men frågan är för hur länge? 

Vi tog även en tripp ner till Arlanda för att hämta Giannas kusin Namgyal, resan gick lungt och smidigt utan problem. Började hagla kraftigt när vi kommit till Avesta trakterna (på väg hem) sen blixtrade och regnade det hela vägen hem. Ovädret tog verklig fart när vi skulle hem från Sellnäs. Trottoarerna syntes knappt och vatten nivån var i jämnhöjd och blixtarna avlöste varandra hela tiden.
Väl hemma så såg vi att Hagalunds alla lampor blinkade så jag slog av strömmen, tänkte bättre än inget. Tror att ovädret drog vidare vid ca 1 tiden på natten. vilket gjorde Pim lite lugnare.


Poolens Lifeguard.



Skribent / Gråberg


Grillat bad båt.

Idag har vi varit i Dammsjön, fick med utbytes studenten Gianna (som är här på semester).
Väl där slöt vi upp med Eklund och familjen Dalevall. Som vanligt skoj med liten boll när vi lekte i vattnet som i dag var hela 24grader varmt.

Senare på kvällen tog vi oss ut till Torsång till Hjärpes föräldrarhem. Hjärpe visade oss runt lite med båten, men först åkte vi sån där ring. Och när Hjärpe åkte så körde jag båten vilket var nått ganska så nytt, men jäklar vad kul det var.
Man blir ju inte lite så sugen att skaffa egen båt.. När jag blir rik då jäklar... 
När vi ändå hade huset för oss själva så passade i på att grilla. Hjärpe och Sara hade fixat köttet och vi fixade resten. Gott blev det.. sammanfattning av dagen. Klockrent underbar dag.
Sol i sinnet...


Eklund, Gianna & Pim.


Elinor, jag & Ella?


Jag i badring.


Pim i badring.


Hjärpe i badring.


Sara i badring.



Skribent / Gråberg

Regn.

Idag har jag umgåtts med mamma. Följde med henne till frisören,
tog en fika på stan sen ner på Kupolen och shoppade lite.

Skönt att det kom lite regn också, så luften blir sitt normala igen.


Ett linne jag köpte, gillade motivet.


Och där fanns vi med på efterfesten.



Skribent / Pim


RSS 2.0